Rabu, 11 Januari 2017

Salam Dan Salam Sejahtera Semua Bertemu Lagi Kita Kali Ini Dengan Radio ChatXpressFM yang baru siap melalui pc:

http://chatxpress.mobileirc.net:8000/listen.pls

download line ni pastu play with pape pun biasa aplikasi VLC atau media player klasic dan winamp cuba la mana-mana yang suport pc anda:

boleh juga cuba melalui tunein radio melalui search google:


http://tunein.com/radio/ChatXPressFM-s284212

kalau pakai handpon plak download >>> tunein radio <<<kat play store.dah download taip kat search chatxpressfm jumpa la nanti atau anda sudah mendownload tunein radio klik url ni:

http://tunein.com/radio/ChatXPressFM-s284212

Sendirinya dia akan play with tunein radio  .dan boleh juga melalui internet radio isi stream url:

Http://chatxpress.mobileirc.net:8000


Kalau tak dapat juga hubungi saya di talian dot dot dot dalam chat ekekeke

Dengar Radio ChatXXpressFM melalui tunein link klik sini

http://tunein.com/radio/ChatXPressFM-s284212

Isnin, 19 Disember 2016

Untuk Mengunakan andchat irc

Pertama kali saya menulis blog ini untuk saudara semua.cara untuk setting andchat irc ni.caranya agak mudah bagi yang dah biasa dengan chatting ni maaf lg gambar tak ada hahaha.kalau salah jangan kecam saya kekeke...
Ok pertama skali install andchat irc kat playstore lambang dia (#) warna ijau hitam
Sesudah itu=
klik masuk akan jumpa pengenalan
Lepas tu anda klik je apa yang ada sampai pecah screen hp pun xpe kekeke sampai anda jumpa server ada 3 atau 4 xsilap saya
Nama nama yg saya ingat la.


Andchat irc ⚫
Freenode     ⚫
Undernet     ⚫



Ok jumpa kan lepas tu jgn klik terus,klik lama jangan lepas keluar lah


Connetion
Edit
Delete


Korang klik je lah delete wat semak je ada pun
Simpankan satu je yg atas sekali andchat irc yang ni klik edit lah
Tibalah masanya untuk masuk kan server adress ok.
Atas skali server name korang letak la nama apa pun x kesah joyah ke minah ke apejelah

Server name letak:
Chatxpress

Server adress letak:
Chatxpress.mobileirc.net

Port letak:
6667

Ssl jangan tick ok kalau nak tick sila tukarkan port 6697

Bawah2 tu:

nickname 1
Azroy

Nickname 2
Az

Nickname 3
Roy

Username
Azroy

Realname
Mamat azroy


Lepas tu set channel ye kalau tak korg kena taip /join #kampung pulak korang tengok kat

Autojoin list:
#kampung



Dah selesai korg save.scrol atas tgk lambang discad klik sana.sesetengah hp ... berdiri tu apa nama entah lepas klik save dia keluar sendiri nampak dah servername
CHATXPRESS klik skali je dah login sana
.....
selamat mencuba kawan2 semua salah silap harap dimaaf kan hehehe
Penguna adroidirc/andchat/holoirc/mirc adress chatxpress.mobileirc.net port 6667 untuk ssl +6697
Login melalui kiwi client klik: http://chat.mobileirc.net