Isnin, 19 Disember 2016

Untuk Mengunakan andchat irc

Pertama kali saya menulis blog ini untuk saudara semua.cara untuk setting andchat irc ni.caranya agak mudah bagi yang dah biasa dengan chatting ni maaf lg gambar tak ada hahaha.kalau salah jangan kecam saya kekeke...
Ok pertama skali install andchat irc kat playstore lambang dia (#) warna ijau hitam
Sesudah itu=
klik masuk akan jumpa pengenalan
Lepas tu anda klik je apa yang ada sampai pecah screen hp pun xpe kekeke sampai anda jumpa server ada 3 atau 4 xsilap saya
Nama nama yg saya ingat la.


Andchat irc ⚫
Freenode     ⚫
Undernet     ⚫



Ok jumpa kan lepas tu jgn klik terus,klik lama jangan lepas keluar lah


Connetion
Edit
Delete


Korang klik je lah delete wat semak je ada pun
Simpankan satu je yg atas sekali andchat irc yang ni klik edit lah
Tibalah masanya untuk masuk kan server adress ok.
Atas skali server name korang letak la nama apa pun x kesah joyah ke minah ke apejelah

Server name letak:
Chatxpress

Server adress letak:
Chatxpress.mobileirc.net

Port letak:
6667

Ssl jangan tick ok kalau nak tick sila tukarkan port 6697

Bawah2 tu:

nickname 1
Azroy

Nickname 2
Az

Nickname 3
Roy

Username
Azroy

Realname
Mamat azroy


Lepas tu set channel ye kalau tak korg kena taip /join #kampung pulak korang tengok kat

Autojoin list:
#kampung



Dah selesai korg save.scrol atas tgk lambang discad klik sana.sesetengah hp ... berdiri tu apa nama entah lepas klik save dia keluar sendiri nampak dah servername
CHATXPRESS klik skali je dah login sana
.....
selamat mencuba kawan2 semua salah silap harap dimaaf kan hehehe
Penguna adroidirc/andchat/holoirc/mirc adress chatxpress.mobileirc.net port 6667 untuk ssl +6697
Login melalui kiwi client klik: http://chat.mobileirc.net